Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 kg witloof
  • 1 kg pompoen
  • 1 grote ui
  • 500 g tomatenpuree
  • kippenfond of bouillonblokjes
  • 600 g gehakt
  • broodkruim, boter

Snij de ui in grove stukken en stoof aan met wat boter. Doe er grof versneden witloof bij en stukken geschilde pompoen. Voeg de tomatenpuree toe. Zet alles onder kippenfond of water met de nodige bouillonblokjes. Laat de soep koken tot alle ingrediënten zacht zijn. Mix.

Meng het gehakt met broodkruim en breng het vlees op smaak met peper en zout. Rol balletjes, kook ze in gezouten water, giet het kookwater weg en doe de balletjes in de soep.

Tip: Vers basilicum geeft de soep een zomerse smaak.

Snij de ui in grove stukken en stoof aan met wat boter. Doe er grof versneden witloof bij en stukken geschilde pompoen. Voeg de tomatenpuree toe. Zet alles onder kippenfond of water met de nodige bouillonblokjes. Laat de soep koken tot alle ingrediënten zacht zijn. Mix. Meng het gehakt met broodkruim en breng het vlees op smaak met peper en zout. Rol balletjes, kook ze in gezouten water, giet het kookwater weg en doe de balletjes in de soep. Tip: Vers basilicum geeft de soep een zomerse smaak.