Ingrediënten
- 400gr kikkererwten uit pot of blik
- 2 koffielepels komijn
- scheutje citroen
- 2 koffielepels tahini of sesampasta
- 4 eetlepels olijfolie
- peter en zout
- versgeplukte kruiden naar keuze
Bereiding
- Doe de kikkererwten en het vocht in de blender en mix goed voor een traditionele humus. Voeg 2 koffielepels komijn, een scheutje citroen en 2 koffielepels tahini of sesampasta toe.
- Roer 4 à 5 eetlepels olijfolie doorheen het mengsel tot je een gladde massa krijgt. Kruid af met peper en zout. Dit is je basishummus.
- Voeg naar smaak de kruiden toe. Daslook is verwant aan de alom bekende knoflook, pinksterbloem zorgt voor extra mosterd- en licht bittere smaak, klaverzuring voor een fijne zure, groene appel smakende ervaring. Sleutelbloemen als extra versiering, smaken licht zoetig.
Meer leren over wildplukken? Hier geeft wildplukker Ben Brumagne enkele tips.