Ingrediënten

  • 400gr kikkererwten uit pot of blik
  • 2 koffielepels komijn
  • scheutje citroen
  • 2 koffielepels tahini of sesampasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peter en zout
  • versgeplukte kruiden naar keuze

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten en het vocht in de blender en mix goed voor een traditionele humus. Voeg 2 koffielepels komijn, een scheutje citroen en 2 koffielepels tahini of sesampasta toe.
  2. Roer 4 à 5 eetlepels olijfolie doorheen het mengsel tot je een gladde massa krijgt. Kruid af met peper en zout. Dit is je basishummus.
  3. Voeg naar smaak de kruiden toe. Daslook is verwant aan de alom bekende knoflook, pinksterbloem zorgt voor extra mosterd- en licht bittere smaak, klaverzuring voor een fijne zure, groene appel smakende ervaring. Sleutelbloemen als extra versiering, smaken licht zoetig.

Meer leren over wildplukken? Hier geeft wildplukker Ben Brumagne enkele tips.