Snel een lekker stoofpotje op tafel brengen? Snijd kippenborstfilets in hapklare stukken, voeg kruiden en bouillon toe en na 20 minuten geniet je van een heerlijk stoofpotje met paprika.
Voor 4 personen
- 1 kg kippenborstfilets
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 2 à 3 el paprika
- een snuifje pilipili
- 5 dl kippenbouillon
- 4 el zure room
- verse oregano voor de afwerking
Bereiding
- Snijd de kip in hapklare blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verhit de olie in een stoofpan en bak de kip goudbruin. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe. Kruid met de paprika, pilipili, peper en zout.
- Bevochtig met de kippenbouillon en laat 20 minuten zacht stoven. Kruid bij naar smaak en verdeel het stoofpotje met paprika over diepe borden.