Speltsalade met spinazie
09-06-2011, 16:47
Bijgewerkt op: 06-06-2024, 19:44
Voor 4 personen
- 100 g gekookte of gestoomde aardappelen
- 150 g speltkorrels
- 1 kleine courgette
- 1 avocado
- sap van 1 citroen
- 2 tomaten
- enkele sprietjes bieslook
- een flink handvol groene salade
- een handvol jonge spinazieblaadjes
- 40 g droge geitenkaas
- 3 el olijfolie
- 1 tl wijnazijn
- peper en zout
Bereiding
- Kook de spelt in driemaal zijn volume aan water op een matig vuur gedurende 30 à 40 min. Giet nadien af en zet koel weg.
- Snij de courgette fijn en stoom beetgaar. Schil de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Snij de tomaten en aardappelen in blokjes.
- Meng de spelt, courgette, tomaten, aardappelen en fijngesnipperd bieslook onder elkaar in een kom. Kruid naar smaak. Schep er voorzichtig de avocado onder.
- Schik de groene sla in een slakom. Verdeel er de speltsalade over en werk af met de spinazie en geitenkaas.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie en wijnazijn, giet over de salade en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier