Voor 4:
150 g speltkorrels
1 kleine courgette
1 avocado
sap van 1 citroen
2 tomaten
100 g gekookte of gestoomde aardappelen
enkele sprietjes bieslook
een flink handvol groene salade, bv. bindsla, andijvie of krulsla
een handvol jonge spinazieblaadjes
40 g droge geitenkaas, bv. crottin
3 el olijfolie
1 tl wijnazijn
peper en zout
Kook de spelt in driemaal zijn volume aan water op een matig vuur gedurende 30 à 40 min. Giet nadien af en zet koel weg. Snij de courgette fijn en stoom beetgaar. Schil de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Snij de tomaten en aardappelen in blokjes.
Meng de spelt, courgette, tomaten, aardappelen en fijngesnipperd bieslook onder elkaar in een kom. Kruid naar smaak. Schep er voorzichtig de avocado onder. Schik de groene sla in een slakom. Verdeel er de spelt met groenten over en werk af met de spinazie en geitenkaas. Maak een vinaigrette met de olijfolie en wijnazijn, giet over de salade en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier