Soep van zoete aardappel, pompoen, kokos en curry
Soep van zoete aardappel, pompoen, kokos en curry is een heerlijk herfstig recept van foodblogster Marta Majewska.
Ingrediƫnten
- 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 500 g pompoen, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
- 250 ml kokosmelk
- 750 ml bouillon
- 2 el madras curry paste
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot
- zout en peper
Bereiding
- Schil de sjalot en snijd in stukjes. Verhit de olijfolie in een pot, doe er de sjalot bij en bak enkele minuten tot deze glazig is.
- Voeg de zoete aardappel, pompoen, kokosmelk en bouillon toe aan de soep. Breng aan de kook, voeg de curry toe en laat de soep gedurende 15 minuten sudderen.
- Pureer de soep van pompoen en zoete aardappel met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Marta Majewska: “Een favoriet gerecht heb ik niet meteen, maar favoriete ingrediĆ«nten des te meer. Een van die ingrediĆ«nten die ik vaak gebruik is de zoete aardappel. Zoete aardappels zitten boordevol voedingsstoffen en antioxidanten en passen perfect bij een hartig avondmaal. Je kan ze op veel verschillende manieren bereiden, en ze smaken heerlijk, of je ze nu bakt, kookt, grilt of verwerkt in salades of soepen. Zelfs verse frietjes van zoete aardappel kan ik iedereen hartelijk aanbevelen!
In de herfst, wanneer de dagen korter worden en het wat kouder wordt, maak ik graag verse soep. Er zijn weinig gerechten die ik zo voedzaam en hartverwarmend vind als een kom hete soep. Onlangs maakte ik een soep van zoete aardappels, pompoen en kokosmelk. Het resultaat vond ik heerlijk, en deel daarom graag het recept met jullie. Dit soepje is heel makkelijk te bereiden en klaar in 20 minuten. Het is een erg romige soep boordevol smaak, en heeft een subtiele zoete ondertoon dankzij de zoete aardappel. Ideaal als maaltijdsoep of om mee te nemen naar het werk bij je lunch.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier