Siberische omelet van speculaasijs
10-06-2011, 11:42
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:57
Een lekker dessertgerecht, dat er ingenieuzer uitziet dan het is. Drink er gerust een feestelijk glaasje champagne bij.
Een lekker dessertgerecht, dat er ingenieuzer uitziet dan het is. Drink er gerust een feestelijk glaasje champagne bij.
Ingrediënten
Voor twee personen
1 doos of blok speculaasijs
3 eieren
1/2 vanillestokje
1/4 l melk
3 el kristalsuiker
40 g poedersuiker
1/2 zakje vanillesuiker
1 dl sinaasappellikeur
Bereiding
- Scheid de dooiers van de eiwitten. Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook, neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Klop de eierdooiers met de kristalsuiker op tot een wit schuimig mengsel. Voeg dit mengsel bij de gekookte melk en roer goed. Zet het pannetje op een heel zacht vuurtje en blijf zonder ophouden 10 min. roeren tot de saus indikt. Laat afkoelen maar roer af en toe toch nog alles goed door elkaar.
- Klop de eiwitten en de vanillesuiker op tot een zeer stevige sneeuw.
- Snijd de hoeveelheid ijs die u nodig heeft voor 2 personen af van de blok of de doos speculaasijsroom, of schep enkele bollen op elkaar. Strijk de zijkanten van het ijs royaal in met de eiwitsneeuw. Zet de schaal met het ijs drie minuten onder de hete ovengrill (voorverwarmd op 200°C), tot het eiwit bruin kleurt.
- Warm intussen de likeur op. Breng de Siberische omelet op tafel, overgiet met de likeur en flambeer. Versnijd en serveer met een bodempje vanillesaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier