Haspengouw beef, jonge groenten, dikke frieten
22-06-2017, 11:51
Bijgewerkt op: 20-04-2024, 11:50
Voor 4 personen
- 600 g ‘Haspengouw beef’ (1 mooi dik stuk rund)
- 1 artisjok
- 1 courgette
- 1 venkel
- 4 groene asperges
- 8 rode en gele kerstomaten
- zoetzure marinade
- jonge basilicumblaadjes
- 6 dikke, bloemige
- aardappelen
- parmezaan
- verse mayonaise
Kruidenmengeling
- zout
- knoflook
- tijm
- gepofte paprika
- piment
Bereiding
- Kruid het rundsvlees met grove peper en zout, rooster kort om en om in de grillpan tot de gewenste gaarheid, laat even rusten voor het serveren.
- Artisjok: verwijder de harde onderste bladeren, kook de artisjok gaar in bouillon, snijd de artisjokkenbodem in mooie driehoekjes. Courgette: snijd in dunne plakjes, gril kort om en om. Venkel: snijd in plakjes, kook kort in gezouten water, verfris. Asperges: maak schoon, kook beetgaar, verfris. Tomaten: snijd in plakjes, verfris in een zoetzure marinade. Warm alle groentjes samen op in wat boter, werk af met gesnipperd basilicum.
- Snijd de aardappelen in dikke frieten, stoom ze 20 minuten op 85 °C, in de steamer, pocheer ze daarna 12 minuten voor op 150 °C in de friteuse, en bak ze vervolgens krokant op 190 °C graden.
- Kruid de frieten met een mengeling van zout, knoflook, tijm, gepofte paprika en piment. Rasp er wat parmezaan over. Meng een beetje van de kruidenmengeling door de mayonaise, serveer bij de frieten en de Haspengouw beef.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier