Voor 4:

16 tot 20 langoustines

olijfolie

2 dl cognac (in totaal)

5 dl droge witte wijn

4 fijngehakte sjalotten

4 fijngehakte knoflookteentjes

2 takken tijm

3 laurierbladen

4 takjes peterselie

4 takjes dragon

2,5 dl room

witte peper en zout

verse dragon

Ontdoe de langoustines van hun pantser, kop en scharen. Zet de langoustines opzij en hak de koppen, pantsers en scharen grof. Fruit ze op een hoog vuur in olijfolie. Flambeer met een scheut cognac. Blus met 2 l water, witte wijn en de rest van de cognac en voeg de groenten en kruiden toe. Breng aan de kook en laat een uur inkoken op een middelhoog vuur.

Giet de soep door een zeef, breng ze weer aan de kook en laat nog 5 min. koken. Draai het vuur uit, voeg de room toe en nadien de langoustines. Zo worden die zacht gepocheerd in de soep, wat voor extra smaak zorgt. Kruid met peper en zout.

Serveer in diepe borden en werk af met verse dragon.

Voor 4: 16 tot 20 langoustinesolijfolie2 dl cognac (in totaal)5 dl droge witte wijn4 fijngehakte sjalotten4 fijngehakte knoflookteentjes2 takken tijm3 laurierbladen4 takjes peterselie4 takjes dragon2,5 dl roomwitte peper en zoutverse dragonOntdoe de langoustines van hun pantser, kop en scharen. Zet de langoustines opzij en hak de koppen, pantsers en scharen grof. Fruit ze op een hoog vuur in olijfolie. Flambeer met een scheut cognac. Blus met 2 l water, witte wijn en de rest van de cognac en voeg de groenten en kruiden toe. Breng aan de kook en laat een uur inkoken op een middelhoog vuur.Giet de soep door een zeef, breng ze weer aan de kook en laat nog 5 min. koken. Draai het vuur uit, voeg de room toe en nadien de langoustines. Zo worden die zacht gepocheerd in de soep, wat voor extra smaak zorgt. Kruid met peper en zout.Serveer in diepe borden en werk af met verse dragon.