Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 reepjes eendenborstfilet zonder vet
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • 2 niet te rijpe avocado's
  • 1 meloen
  • fleur de sel

Bereiding

  1. Leg de reepjes eend in een diep bord.
  2. Meng de honing met de sojasaus en de balsamicoazijn. Kruid met peper en giet over het vlees. Meng goed om het vlees rondom een laag marinade te geven. Laat bij kamertemperatuur 30 minuten marineren.
  3. Ontpit en schil de avocado's en snij het vruchtvlees in grove blokjes.
  4. Halveer de meloen, schep er de pitten uit en schep er dan met een meloenlepeltje balletjes uit.
  5. Steek de barbecue aan en verhit de plancha. Verdeel de reepjes eend over een fijn rooster en gril ze 6 à 7 minuten op de barbecue. Lepel er regelmatig marinade over. Voeg 2 minuten voor het eind van de bereidingstijd de meloenballetjes toe en rooster ze kort mee. Leg tegelijk de blokjes avocado op de hete plancha en schroei ze rondom dicht. Verdeel de eend met meloen en de avocado over de borden en serveer meteen.
Voor 4 personen