Rabarbercompote met frambozen
16-05-2018, 11:07
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:22
Met een paar stengels rabarber maak je in een handomdraai je eigen compote. Heerlijk friszuur.
Met een paar stengels rabarber maak je in een handomdraai je eigen compote. Heerlijk friszuur.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g rabarberstengels
- 100 g fijne suiker
- 20 cl slagroom
- 2 el poedersuiker
- 125 g frambozen
Bereiding
- Schil de rabarber met een dunschiller en snijd in stukken. Doe in een pan met de fijne suiker. Breng aan de kook en laat 30 minuten stoven; roer regelmatig. Laat de rabarbercompote daarna afkoelen.
- Roer de slagroom en de poedersuiker door elkaar in een kom en klop op met een elektrische mixer. Schep in een spuitzak en zet koel weg.
- Verdeel de rabarbercompote over vier glazen. Schep er een laag slagroom op, schik er enkele frambozen op en dek af met een laag slagroom. Werk af met de rest van de frambozen en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier