Quiche met stilton en courgette

quiche met stilton
© Getty

Recept voor een warme quiche met stilton en courgette. Dit heb je nodig voor een quiche voor vier personen.

Voor het deeg:
  • 150 g witte bloem
  • zout
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • een flinke scheut olijfolie
  • een weinig lauw water
Voor de vulling:
  • 2 eieren
  • 1 dl room
  • 1 dl gecondenseerde melk
  • een snuifje paprika
  • versgemalen peper
  • 1 kleine courgette
  • 100 g stilton
  • 80 g geraspte cheddar van 6 maanden oud
Zo maak je de quiche met stilton

Meng de bloem met het zout en de gist in een kom van de keukenrobot. Meng de olijfolie door de bloem. Voeg het water druppelsgewijs toe (opgepast met de hoeveelheid water, het deeg mag niet gaan kleven). Vorm het deeg tot een bol en laat deze even rusten.

Klop ondertussen de eieren met de room en de melk. Kruid met peper en paprika. Snijd de stiltonkaas in kleine plakjes. Was de courgette en snijd de groente in dunne schijfjes.

Rol het deeg uit in een ronde vorm van 2 mm dik. Leg het deeg in een met olijfolie ingesmeerde taartvorm met een diameter van 24 cm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

Leg de courgette en de stilton op de bodem. Giet een mengsel van ei, melk en room in de vorm. Bestrooi met geraspte cheddar.

Zet gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Dien onmiddellijk op. Versier de quiche met stilton eventueel met een plukje frisse kervel of bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content