Quiche met Stilton en courgette
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
Voor het deeg:
150 g witte bloem
zout
1 theelepel gedroogde gist
een flinke scheut olijfolie
een weinig lauw water.
Voor de vulling:
2 eieren
1 dl room
1 dl gecondenseerde melk
een snuifje paprika
versgemalen peper
1 kleine courgette
100 g stilton
80 g geraspte cheddar van 6 maanden oud.
Meng de bloem met het zout en de gist in een kom van de keukenrobot. Meng de olijfolie door de bloem. Voeg het water druppelsgewijs toe (opgepast met de hoeveelheid water, het deeg mag niet gaan kleven). Vorm het deeg tot een bol en laat deze even rusten. Klop ondertussen de eieren met de room en de melk. Kruid met peper en paprika. Snijd de stiltonkaas in kleine plakjes. Was de courgette en snijd de groente in dunne schijfjes. Rol het deeg uit in een ronde vorm van 2 mm dik. Leg het deeg in een met olijfolie ingesmeerde taartvorm met een diameter van 24 cm. Leg de courgette en de stilton op de bodem. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Giet een mengsel van ei, melk en room in de vorm. Bestrooi met geraspte cheddar. Zet de vorm gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220° C. Dien de quiche onmiddellijk op. Versier eventueel met een plukje frisse kervel of bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier