Puree van spliterwten
10-06-2011, 14:32
Bijgewerkt op: 18-10-2024, 15:17
Om deze puree van spliterwten elegant te serveren, maak je er met een lepel mooie groenteballetjes van.
Voor 4 personen
- 300 g spliterwten
- 3 sjalotjes
- 1 prei
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el olijfolie
- 2 knoflooktenen
- zout
Bereiding
- Laat de spliterwten twee uur vóór gebruik weken. Laat uitlekken.
- Snipper de sjalotjes, snijd de prei fijn. Laat in een kookpot ‘zweten’ in wat olijfolie, voeg het bouillonblokje toe samen met de geplette look en de erwten, en overgiet met een liter water.
- Laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen. Breng de puree van spliterwten op smaak met zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier