Pizza voor kids

2459037

Voor het deeg:

Pizza voor kids

Voor het deeg:

10g verse gist

1,2 dl lauw water

250g Italiaanse bloem

zout

Voor de tomatensaus:

1 tl olijfolie

1 sjalot

2 teentjes look

4 tomaten

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

1 snufje oregano

Beleg:

Artisjok, paprika, champignons, kerstomaatjes, raketsla, olijven, mozzarella, Parmezaanse kaas, Belle e ligne (dieetkaas), rauwe ham, chorizo, salami, worstjes licht gebakken en gekruid gehakt (mengeling van rund- en kippengehakt), mosselen, inktvis, scampi, garnalen, zalm (vers of gerookt)…

Wrijf een pan in met olijfolie. Fruit de sjalot. Voeg gesnipperde look, de in vier gesneden tomaten, tijm, rozemarijn en oregano toe. Laat eventjes inkoken en mix.

Meng de gist met de bloem en zout, voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed zo’n 5 minuten tot je een soepel deeg bekomt. Laat het deeg minstens een uur rijzen in een vochtige handdoek. Kneed nog een paar minuten en rol het deeg dan zo dun mogelijk uit. Besmeer het deeg met tomatensaus en beleg naar eigen smaak en creativiteit.

Verwarm de oven op 250°. Bak de pizza’s ongeveer 7 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content