Pizza met tonijn en crème van mierikswortel
Pizza met tonijn en een crème van mierikswortel. Het deeg maak je op basis van aardappelen.
Voor het deeg
- 300 g aardappelen
- 250 g tot 300 g gewone bloem
- 15 cl melk
- 20 g verse gist
Voor erop
- 100 g zure room
- 30 g mascarpone
- 15 tot 25 g geraspte mierikswortel
- tonijn
- zwarte peper
Kook de aardappelen en draai ze met een pureerzeef (passe-vite) tot puree
Voeg de bloem toe, de melk (1 1/2 dl) en de verse gist
Mengen en laat een 4-tal uur rijzen met deksel (niet in de koelkast)
Rol het gerezen deeg zeer dun uit en bestuif met bloem
Bak rechthoekige stukjes deeg in een oven van 250°C gedurende een 4-tal minuten
Na het bakken is het deeg slap, je kan het een tweetal dagen bewaren in een doos
Zo maak je het beleg
Meng de zure room met de mascarpone en geraspte mierikswortel
Snij de tonijn in balkjes, doe er zwarte peper op en gril of bak kort aan, aan elke kant
Snij de tonijn in dunne plakken
Smeer op elke pizza een laagje mierikswortelcrème, beleg de pizza met tonijn en geef er een stipje wasabi bij
Leg er een beetje rauwkost naast op het bord
Recept: Kasper Kurdahl
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier