Pizza met bier

f5719f84971766158c952da1874437af

De ideale pizzabodem maak je met meel en bier, versterkt door enkele hopbellen. De garnituur kies je naar eigen smaak maar deze suggestie is een topcombinatie.

De ideale pizzabodem maak je met meel en bier, versterkt door enkele hopbellen. De garnituur kies je naar eigen smaak maar deze suggestie is een topcombinatie.

Voor 8 personen
Voor het deeg (2 pizza’s):

  • 25 cl bruin bier
  • 2 tl instantgist
  • 1 tl suiker
  • 350 g meel
  • 6 gedroogde hopbellen
  • 1 tl zout
  • 2 el extra vergine olijfolie

Voor de rucolapesto:

  • 1 flinke bos rucola
  • 5 à 10 cl extra vergine olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el parmezaan zout


Voor de garnituur:

  • 150 g runderspiering
  • extra vergine olijfolie
  • 300 g mozzarella
  • 2 dl tomatenpassata
  • 6 à 8 el rucolapesto
  • 1 handvol rucola

Bereiding

1. Meng 5 cl lauw bier, de gist en de suiker. Laat 5 min. staan tot het mengsel begint te schuimen. Meng het meel, de verkruimelde hop en het zout in een keukenmachine met kneedhaak. Zet de in de middelste stand en voeg de olie en het gistmengsel toe. Schenk er vervolgens langzaam het bier bij, tot er een elastische bol ontstaat. Haal het deeg eruit en kneed enkele minuten. Bestrooi af en toe met meel om plakken te voorkomen. Dek af met een doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een lauwe plek.

2. Mix intussen alle pesto-ingrediënten en zet opzij. Snijd het vlees in reepjes en zet eveneens opzij. Snijd de deegbol doormidden en rol uit tot 2 pizza’s van 25 à 30 cm doorsnee. Strijk in met olijfolie, versier met de tomatensaus en de mozzarella. Zet 10 à 15 min. op 200 °C in de oven.

3. Haal het uit de oven en bedek met het gemengde vlees en de pesto. Zet weer 2 min. in de oven. Verdeel de rucola vlak voor het opdienen over beide pizza’s en sluit af met een scheutje olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content