Pizza 4 formaggi

© Getty
Pizza 4 formaggi en pizza immaginazione
Deeg:

1/2 kg tarwebloem

1/2 el droge gist

300 ml lauw water

2 kl honing

Zeezout

Beleg pizza 4 formaggi:

Gorgonzola

Emmentaler

Mozzarella

Parmezaan

zwarte peper

Beleg pizza Immaginazione:

tomatensaus (laat een versneden 1/2 ui, 3 romatomaten, 1/2 paprika, 1 chilipeper en een scheut wijnazijn 1/2 uur pruttelen)

groenten

vleeswaren (of tonijn, enz.)

mozzarella

oregano

Los gist en honing op in 1/3 van het water. Meng in een kom de bloem met 1 koffielepel zout. Maak een kuiltje in de bloem en meng beetje bij beetje met het gistmengsel en vervolgens met de rest van het water. Kneed het deeg (moet droog aanvoelen) een tiental minuten tot een bol. Bestrooi met bloem, snij in, laat op kamertemperatuur 2 uur rijzen.

Bebloem werkblad en deegrol. Verdeel het deeg in tweeën, rol in de bloem, kneed tot een bol en laat nog een halfuur rusten. Rol elke bol uit tot een dunne schijf. Leg op een bebloemde bakplaat (of -vel).

Vouw de randen van de pizzabodems om. Beleg de een met stukjes kaas, kruid met zwarte peper. Bekleed de andere met tomatensaus en beleg. Werk af met oregano, zout en streepjes olijfolie. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven op 240°.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content