Deeg:
1/2 kg tarwebloem
1/2 el droge gist
300 ml lauw water
2 kl honing
Zeezout
Beleg pizza 4 formaggi:
Gorgonzola
Emmentaler
Mozzarella
Parmezaan
zwarte peper
Beleg pizza Immaginazione:
tomatensaus (laat een versneden 1/2 ui, 3 romatomaten, 1/2 paprika, 1 chilipeper en een scheut wijnazijn 1/2 uur pruttelen)
groenten
vleeswaren (of tonijn, enz.)
mozzarella
oregano
Los gist en honing op in 1/3 van het water. Meng in een kom de bloem met 1 koffielepel zout. Maak een kuiltje in de bloem en meng beetje bij beetje met het gistmengsel en vervolgens met de rest van het water. Kneed het deeg (moet droog aanvoelen) een tiental minuten tot een bol. Bestrooi met bloem, snij in, laat op kamertemperatuur 2 uur rijzen.
Bebloem werkblad en deegrol. Verdeel het deeg in tweeën, rol in de bloem, kneed tot een bol en laat nog een halfuur rusten. Rol elke bol uit tot een dunne schijf. Leg op een bebloemde bakplaat (of -vel).
Vouw de randen van de pizzabodems om. Beleg de een met stukjes kaas, kruid met zwarte peper. Bekleed de andere met tomatensaus en beleg. Werk af met oregano, zout en streepjes olijfolie. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven op 240°.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier