Ingrediënten
Voor 4 – 6 personen:
2 rijpe mango’s
1 rode peper
2 tl geraspte gember
1 el mangochutney
2 tl limoenpickle (een Indiaas condiment te vergelijken met chutney, maar dan eerder zout en pikant dan zoetzuur. Te koop in de oosterse afdeling van de supermarkt)
2,5 dl groentebouillon
150 g Griekse yoghurt
sap van 1 limoen
1 el geel mosterdzaad
gemalen komijn
zwarte peper en zout
nigella (zwart uienzaad)
mini-poppadoms (gefrituurde, krokante deegschijven die in Indiase maaltijden vooraf als hapje worden geserveerd.)
Bereiding
Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in stukken. Pureer met de rode peper (ontdaan van zaadjes), gember, mangochutney en limoenpickle. Duw de puree door een zeef en voeg de bouillon toe. Roer er de yoghurt en het limoensap onder.
Rooster het mosterdzaad in een droge pan tot de korrels beginnen te knetteren. Doe ze bij de soep en breng op smaak met komijn, peper en zout. Werk de soep af met nigella en serveer met mini-poppadoms. (Deze soep smaakt het lekkerst als ze een nachtje in de koelkast heeft kunnen rusten.)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier