Pistolet met fris gerookte makreel
22-01-2015, 11:16
Bijgewerkt op: 01-04-2024, 15:53
Deze pistolet met fris gerookte makreel is een creatie van Peter Goossens (Hof van Cleve) voor Pistolet-Original.
Voor 4 stuks
- 210 ml gevogeltebouillon
- 400 g makreelvlees
- 100 g gekonfijte tomaten
- 140 g Griekse yoghurt
- 200 g volle plattekaas
- 180 g slagroom
- 15 g gesnipperde bieslook
- 4 gelatineblaadjes
- sap van een halve citroen
- zout
- cayennepeper
Garnituren
- gerookte makreeleitjes (avruga)
- halve kerstomaatjes
- schijfjes rode radijs
- zoetzure komkommersliertjes
- sucrine en waterkersblaadjes
- mimosa van ei
- takjes platte peterselie
Bereiding
- Warm de gevogeltebouillon op en los daarin de op voorhand geweekte gelatineblaadjes op.
- Bewerk het gerookte makreelvlees met een vork tot er ‘draadjes’ ontstaan. Voeg de lauwe bouillon toe.
- Voeg de yoghurt en plattekaas toe en meng zorgvuldig. Breng op smaak en voeg de bieslook, de fijngehakte gekonfijte tomaat, een snuifje cayennepeper, zout en een beetje citroensap toe.
- Schep er tot slot voorzichtig de licht opgeklopte room door.
- Laat opstijven op een koele plek.
- Beleg de pistolets met de makreel en garnituren.
Sommelier Eric Boschman suggereert hierbij een Blanche de Namur (4,5% Alc. Vol.) van Brasserie du Bocq. Dat ronde, volle en hoogwaardige tarwebier lest uitstekend de dorst met zijn lichtzurige, verfijnde noten. Een bier om langzaam van te genieten.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier