Pastasalade met groene asperges, feta en pesto
14-06-2011, 08:44
Bijgewerkt op: 03-03-2024, 13:54
Voor 2 personen
- 180 g papardelle
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 groene asperges
- 120 g feta (in blokjes)
- zout
Voor de pesto
- 1 bosje vers basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 50 g geraspte parmezaan
- 50 g geraspte pecorino
- olijfolie
- zout
Bereiding
- Laat de pasta koken in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet, hou even onder de koudwaterkraan en laat uitlekken. Meng de olijfolie onder de pasta, laat afkoelen.
- Schil de onderste helft van de groene asperges. Kook ze niet langer dan 8 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken onder koud water, dep droog, snijd ze in grote stukken en laat afkoelen.
- Maak de pesto net vóór het opdienen: mix de basilicumblaadjes, in stukjes gesneden knoflook, pijnboompitten en wat zout tot een pasta. Voeg de twee kaassoorten toe en mix (of stamp) ze onder het mengsel. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en blijf mixen (of stampen) tot je een smeuïge saus hebt.
- Maak de pastasalade: meng de pasta met de asperges, de feta en 4 tot 6 eetlepels pesto. Verdeel over borden, versier met bladpeterselie of bieslook en geef de rest van de pesto er apart bij.
In de plaats van groene asperges kun je doperwtjes (kort geblancheerd), verse spinazie (rauw, in stukjes) of lente-uitjes (mét loof) gebruiken in de pastasalade, voor hetzelfde groene effect. Ook andere pastavormen kunnen, zoals farfalle, (groene) tagliatelle of fusilli.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier