Pastasalade met groene asperges, fetakaas en pestosaus

Voor 2:

Voor 2:

180 g brede lintpasta (papardelle)

2 eetlepels olijfolie

8 groene asperges

120 g fetakaas (in blokjes)

zout

Voor de pestosaus:

1 bosje vers basilicum

2 teentjes knoflook

1 eetlepel pijnboompitten

50 g geraspte Parmezaanse kaas

50 g geraspte pecorinokaas

olijfolie

zout

Laat de pasta 6 min koken in gezouten water. Giet af in een vergiet, houdt dit even onder de koudwaterkraan en laat uitlekken. Meng de olijfolie onder de pasta, laat afkoelen.

Schil de onderste helft van de groene asperges. Kook ze niet langer dan 8 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken onder de koudwaterkraan, dep ze droog, snijd ze in grote stukken en laat ze afkoelen.

Maak de pestosaus net vóór het opdienen: mix de basilicumblaadjes, het in stukjes gesneden knoflook, de pijnboompitten en wat zout tot een pasta. Voeg de twee kaassoorten toe en mix (of stamp) ze onder het mengsel. Voeg nu beetje bij beetje olijfolie toe en blijf mixen (of stampen) tot u een smeuïge saus hebt verkregen.

Meng de pasta met de asperges, de fetakaas en 4 tot 6 eetlepels pestosaus. Verdeel over borden, versier met bladpeterselie of bieslook en geef de rest van de saus er apart bij.

In de plaats van groene asperges kunt u doperwtjes (kort geblancheerd), verse spinazie (rauw, in stukjes gesneden) of lente-uitjes (mét loof) gebruiken voor hetzelfde groene effect. Voor salades kunt u nog andere pastavormen gebruiken: vlindertjes (farfalle), tagliatelle (groene!) of spiraaltjes (fusilli).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content