Open ravioli met langoustines en zachte paprikasaus
Langoustines zijn zeer elegante ingrediënten om een heel mooi en smaakvol gerecht te maken. Met een beetje handigheid lukt het je wel om de raviolischotel op te bouwen zoals op de foto.
Langoustines zijn zeer elegante ingrediënten om een heel mooi en smaakvol gerecht te maken. Met een beetje handigheid lukt het je wel om de raviolischotel op te bouwen zoals op de foto.
Voor 4 personen
8 lasagneblaadjes
olijfolie
1 groene en 1 gele courgette
200 g sojascheuten
200 g oesterzwammen
50 g boter
2 dl room
24 langoustines
2 rode paprika’s
truffelolie, kruidenolie
2 dl bisque van langoustines*
Bereiding
1. Kook de lasagnevellen halfgaar in gezouten water met een scheut olijfolie, laat rusten in lauw water.
2. Snijd courgette en zwammen in reepjes. Bak, evenals de sojascheuten, apart in boter. Breng samen, kruid.
3. Bak de langoustinestaarten in olijfolie, kruid.
4. Kook 2 dl bisque* met de gepelde en in stukken gesneden paprika’s. Voeg room toe, mix kort en zeef. Kruid met peper en zout. Kook in tot de helft, bind eventueel met beurre manié.
5. Warm de lasagnevellen even op, bouw de open ravioli op zoals op de foto. Besprenkel met truffel- en kruidenolie.
* Bisque van langoustines: stoof wortelen, ui en selderij aan in olijfolie. Voeg de langoustinekoppen toe. Blus met witte wijn en kippenbouillon. Voeg 1 el tomatenpuree, een scheut cognac, tijm en laurier toe. Laat inkoken, zeef, kruid met cayennepeper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier