Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus

zoutkorst aardappelen

Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus zijn erg lekker met gestoomde zalm en een frisse salade van rode bietjes erbij.

Voor 6-8
  • 1 kg vastkokende aardappelen met rode schil
  • 1 bosje citroentijm
  • 1 kg grof zeezout
  • 2 eiwitten
  • Voor de tartaarsaus:
  • 2 dl mayonaise
  • 2 tl dragonmosterd
  • 2 el fijngehakte augurken
  • 2 el fijngehakte kappers
  • 2 el fijngehakt bieslook
  • 1 bussel bosuien
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappelen, halveer grote exemplaren en schik in een ovenschotel.
  2. Hak de citroentijm fijn en meng met het zout. Klop de eiwitten los en roer onder het zout. Bedek de aardappelen volledig met het zout en bak 40 minuten in de oven tot de zoutkorst hard is geworden.
  3. Maak intussen de tartaarsaus door alle ingrediënten fijn te mixen. Haal de aardappelen uit de oven en breek de zoutkorst open. Wrijf het zout van de aardappelen en serveer meteen met de tartaarsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content