Salade van aardappelen, veldsla en biet

Dit is een algemeen beeld dat niet tot het recept behoort.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

6 tot 8 aardappelen

1 middelgrote biet (gekookt)

1 bosje waterkers of 100 g veldsla

8 cl extra vierge olijfolie

1 of 2 eetlepels wijnazijn

1 eetlepel rodenbietensap

1 sjalotje

peper en zout

Bereiding

1. Stoom de aardappelen in de schil.

2. Snijd de bietjes in blokjes.

3. Was de waterkers of veldsla zorgvuldig.

4. Ontdoe de aardappelen van hun schil en snijd in staafjes.

5. Meng de drie groenten in een slakom. Maak met de overige ingrediënten een vinaigrette. Werk af met wat kookvocht.

Tip: Deze salade is een ideaal voorgerecht in het najaar en met primeurs zelfs in de zomer. Voeg er een beetje rauwe ham bij en je hebt een compleet gerecht. Drink daarbij een droge witte wijn of water.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content