6 holle oesters, nr. 3

1 granny smith, in brunoise

1 kl mierikswortelpasta

1 el vloeibare room

1 takje kervel

Bereidingswijze

1. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op in een kommetje. Bewaar de schelpen.

2. Verhit het vocht van de oesters in een steelpannetje. Voeg eventueel wat mineraalwater toe als je te weinig vocht hebt. Verhit tot om en bij de 80°C, maar laat niet koken.

3. Dompel de oesters gedurende een dertigtal seconden in het hete vocht en dep ze vervolgens voorzichtig droog met keukenpapier. Laat afkoelen.

4. Meng in een klein kommetje de mierikswortelpasta met de room. Leg elke oester opnieuw in haar schelp en doe er wat van het mengsel op. Serveer met een lepeltje appelbrunoise en enkele blaadjes kervel.

6 holle oesters, nr. 31 granny smith, in brunoise1 kl mierikswortelpasta1 el vloeibare room1 takje kervelBereidingswijze1. Haal de oesters uit de schelp en vang het vocht op in een kommetje. Bewaar de schelpen.2. Verhit het vocht van de oesters in een steelpannetje. Voeg eventueel wat mineraalwater toe als je te weinig vocht hebt. Verhit tot om en bij de 80°C, maar laat niet koken.3. Dompel de oesters gedurende een dertigtal seconden in het hete vocht en dep ze vervolgens voorzichtig droog met keukenpapier. Laat afkoelen.4. Meng in een klein kommetje de mierikswortelpasta met de room. Leg elke oester opnieuw in haar schelp en doe er wat van het mengsel op. Serveer met een lepeltje appelbrunoise en enkele blaadjes kervel.