Muffins
10-06-2011, 12:42
Bijgewerkt op: 23-06-2024, 18:50
Voor 6 muffins
- 150 g zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels gewone bloem
- 1 ei
- 1,2 dl melk
- 65 g boter
- muffinvormpjes
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C. Meng 150 gram zelfrijzende bloem met 2 eetlepels gewone bloem. Dit is het droge deel van het recept.
- Kluts 1 ei in 1,2 deciliter melk lichtjes door 65 gram gesmolten boter. Nu heb je ook het natte deel. Wil je zoete muffins, voeg aan het natte deel 2 eetlepels suiker toe, zo lost de suiker vlugger op.
- Meng het droge en natte deel kort en met een vork. Smeer de vormpjes in met gesmolten boter. Vul 6 muffinvormpjes of 6 grote papieren cakevormpjes met het deeg. Bak ze 20 minuutjes in de warme oven.
Varieer met:
– Appel met kaneel
– Volkorenmuffin met rozijnen
– Ham-en-kaasmuffin
– Maïsmuffin met parmezaankaas en bieslook
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier