Muffins

© Getty
Voor 6 muffins
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels gewone bloem
  • 1 ei
  • 1,2 dl melk
  • 65 g boter
  • muffinvormpjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C. Meng 150 gram zelfrijzende bloem met 2 eetlepels gewone bloem. Dit is het droge deel van het recept.
  2. Kluts 1 ei in 1,2 deciliter melk lichtjes door 65 gram gesmolten boter. Nu heb je ook het natte deel. Wil je zoete muffins, voeg aan het natte deel 2 eetlepels suiker toe, zo lost de suiker vlugger op.
  3. Meng het droge en natte deel kort en met een vork. Smeer de vormpjes in met gesmolten boter. Vul 6 muffinvormpjes of 6 grote papieren cakevormpjes met het deeg. Bak ze 20 minuutjes in de warme oven.

Varieer met:
– Appel met kaneel
– Volkorenmuffin met rozijnen
– Ham-en-kaasmuffin
– Maïsmuffin met parmezaankaas en bieslook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content