Muesli met roze pompelmoes, frambozen en yoghurt met honing

Muesli met roze pompelmoes, frambozen en yoghurt met honing

Een snel en gezond ontbijt om van te smullen: muesli met fris fruit en yoghurt.

Muesli
  • 2 el plantaardige olie
  • 125 ml ahornsiroop
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 g havermout
  • 50 g zonnebloemzaadjes
  • 4 el sesamzaad
  • 50 g pompoenzaadjes
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 25 g gedroogde veenbessen
  • 25 g gedroogde kersen
  • 50 g gehakte vijgen en abrikozen
  • 50 g kokosschilfers
Topping
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 bakje frambozen
  • 150 g magere yoghurt
  • 2 el honing
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bereid de muesli door de ahornsiroop, honing, vanille extract en plantaardige olie samen te voegen in een grote kom. Voeg de havermout en alle zaden en noten toe. Meng goed en spreid gelijkmatig op een niet-klevende schaal of een niet-klevend bakpapier.
  2. Bak de muesli 15 minuten in de oven. Meng vervolgens het mengsel met de bessen en kokosschilfers. Bak opnieuw 15 minuten. Haal het mengsel uit de oven en laat afkoelen. Je kunt de muesli 1 maand bewaren in een luchtdichte voorraaddoos.
  3. Meng de yoghurt met de honing. Snijd een pompelmoes en leg de schijfjes in een glas. Strooi hier enkele frambozen over alvorens de muesli en een eetlepel yoghurt met honing toe te voegen. Maak meerdere laagjes door dit proces enkele keren te herhalen.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content