Mosselen met kokos, kerrie, appel en rode paprika

mosselen kerrie
© Getty

Kook de mosselen en overgiet met de versbereide kokossaus met kerrie. Snel en overheerlijk.

Voor 4 personen

  • 1,5 dl ongezoete, dikke kokosmelk
  • 1/2 tl milde kerrie
  • witte peper en zout
  • 1 appel
  • 1 rode paprika
  • 1,5 stengel bleekselderij (met blaadjes)
  • olijfolie
  • 1,5 kg mosselen
  • enkele takjes koriander

Bereiding

  1. Breng de kokosmelk en kerrie aan de kook. Laat 5 min. inkoken op een laag vuur. Kruid met peper en zout, haal van het vuur.
  2. Schil de appel en paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de kerriesaus en houd warm.
  3. Snijd de selderij grof. Verhit olie in een grote pan en fruit de selderij.
  4. Voeg de mosselen toe, kruid flink met peper en laat afgedekt stomen. Schud de pan halverwege de kooktijd eenmaal op. Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn en haal ze zo snel mogelijk uit de pan om het gaarproces te stoppen.
  5. Lepel de saus met kerrie over de mosselen en werk af met koriander. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content