Mosselen met kokos, kerrie, appel en rode paprika
Een voorgerecht waar je terecht trots op mag zijn. Kook de mosselen, verwijder de bovenste schelpen en overgiet met je vers bereide kokossaus. Snel en overheerlijk.
Een voorgerecht waar je terecht trots op mag zijn. Kook de mosselen, verwijder de bovenste schelpen en overgiet met je vers bereide kokossaus. Snel en overheerlijk.
Voor 4 personen
- 1,5 dl ongezoete, dikke kokosmelk
- 1/2 tl mild kerriepoeder
- witte peper en zout
- 1 appel
- 1 rode paprika
- 1,5 stengel bleekselderij (met blaadjes)
- olijfolie
- 1,5 kg mosselen
- enkele takjes koriander
Bereiding
1. Breng de kokosmelk en kerrie aan de kook. Laat 5 min. inkoken op een laag vuur. Kruid met peper en zout, haal van het vuur. Schil de appel en paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de kokosmelk en houd warm. Snijd de selderij grof. Verhit olie in een grote pan en fruit de selderij.
3. Voeg de mosselen toe, kruid flink met peper en laat afgedekt stomen. Schud de pan halverwege de kooktijd eenmaal op. Haal de pan van het vuur als alle mosselen open zijn en haal ze zo snel mogelijk uit de pan om het gaarproces te stoppen. Verwijder de bovenste schelp van de mosselen. Lepel de kokossaus over de mosselen en werk af met koriander. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier