Benodigdheden voor 8 personen

Voor de miso-royale:

40 g gele miso (pasta van

gefermenteerde sojabonen)

30 g rode miso

700 ml water

10 g kombu-poeder

(gedroogd bruinwier)

enkele schilfers katsuobushi (gedroogde bonito)

een snuifje piment

Voor de bouillon van eekhoorntjesbrood:

1 l water

20 g gedroogd

eekhoorntjesbrood

30 g shiitakes

10 g kombu-algen

50 g Parijse champignons

5 g kombu-poeder

Bereidingswijze

Miso-royale: meng alle ingrediënten koud, verdeel in porties van 25 g en leg in kommetjes. Stoom 15 minuten op 85°C.

Bouillon: meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat nog 10 min. zacht sudderen, dek af en laat 12 minuten trekken. Zeef.

Giet net voor het serveren wat lauwe bouillon (hoeveelheid naar wens) in de kommetjes met miso-royale.