Miso-aubergines met tofoe
Miso-aubergines zijn hot, en terecht: de smaken passen heel goed bij elkaar. Bij deze versie wordt een pittige sesam-limoendressing toegevoegd om de aubergines en knapperige tofoe wat extra pit te geven. Dien op met luchtige witte rijst.
Miso-aubergines zijn hot, en terecht: de smaken passen heel goed bij elkaar. Bij deze versie wordt een pittigesesam-limoendressing toegevoegd om de aubergines en knapperige tofu wat extra pit te geven. Dien op met luchtige witte rijst.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
- 250 g stevige biologische tofoe, in plakjes van 1,5 cm
- 75 g miso
- 2 eetlepels sesamolie
- 2,5 cm gember, geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 g splijtkool of boerenkool, in brede repen
Voor de dressing
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 2 cm gember, geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- geraspte schil van 1 en sap van 2 biologische limoenen
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
Opdienen met
- 30 g sesamzaad
- witte rijst
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de aubergines op de gesneden kanten in ruitpatroon in en leg ze met de tofoe in een braadslede.
3. Roer de miso, 1 eetlepel sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofoe in met dit mengsel. Zet het geheel 25 minuten in de oven.
4. Meng dan de reepjes splijtkool met de resterende eetlepel sesamolie, verdeel ze over de aubergines en tofoe in de braadslede en zet alles nog 20 minuten in de oven.
5. Roer intussen de chilipeper, gember, knoflook, limoenschil, het limoensap, de sojasaus, sesamolie en lente-uitjes door elkaar. Schenk deze dressing over de aubergines en tofoe zodra ze uit de oven komen en strooi het sesamzaad erover. Dien heet op en geef de rijst er apart bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier