Meringue met lemon curd, frambozencoulis en amandel

© Getty

Topdessertje! Geen tijd? Serveer gewoon kant-en-klare meringue met de lemon curd. Die vind je bij de bakker of in de supermarkt.

Voor 4 personen

  • 4 el lemon curd
  • 4 el amandelpoeder
  • 6 el frambozencoulis
  • Voor de meringue :
  • 5 eiwitten
  • 120 g fijne griessuiker
  • 120 g poedersuiker
  • 2 el maïszetmeel

Bereiding

  1. Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen langzaam de suiker toe. Zeef de poedersuiker en het maïszetmeel boven de massa en spatel voorzichtig onder het eiwit.
  2. Spuit cirkels op een vel bakpapier dat op een bakplaat ligt en laat ongeveer 4 uur drogen in een oven van 100°C. Laat de meringues dan een dag drogen.
  3. Leg een meringue op de borden, lepel er wat lemon curd op en dek af met een tweede meringue. Werk af met amandelpoeder en frambozencoulis. Dit dessert is ook lekker met een bol frambozensorbet erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise