Marokkaanse harira met korianderpesto
VOOR 6:
VOOR 6:
Voor de soep:
1 ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
200 g droge linzen
200 g droge kikkererwten
2 grote wortels
4 groene-koolbladeren
2 el tomatenconcentraat
1 el komijnpoeder
1 el gemberpoeder
1 el kurkuma
1 el paprikapoeder
1,5 l groentebouillon
sap van 1/2 citroen
peper en zout
Voor de korianderpesto:
20 g pijnboompitten
15 g koriander
olijfolie
teentje knoflook
scheutje rode wijnazijn
peper en zout
Laat de kikkererwten en linzen een nachtje weken. Giet af. Schil en snipperde ui en plet de knoflook. Schil de wortelen, snij in kleine stukjes. Was de groenekoolbladeren, snij in repen. Verwarm op een middelhoog vuur wat olijfolie in een kookpot. Stoof de uien knoflook 2 min. aan. Voeg de wortelstukjes en het tomatenconcentraat toe. Roerbak 2 min. Voeg de specerijen,kikkererwten en linzen toe. Blus met de bouillon. Laat 40 min. pruttelen en voeg de groene kool toe. Laat nog eens minstens 20 min. pruttelen, of tot de kikkererwten beetgaar zijn. Proef, breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bak voor de pesto in een droge pan de pijnboompitten goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden snel! Mix koriander, look, pijnboompitten, een ruime scheut olijfolie en een scheutje azijn tot een pesto. Kruid met peper en zout. Serveer de harira warm en met een schepje pesto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier