Marmite van zeevruchten

Choice of seafood, Studio shot © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een verrukkelijke mengeling van zeevruchten gekookt in een court-bouillon. Neem er een stukje stokbrood met knoflookboter bij en geniet.

Nodig voor vier :

1 liter geklaarde bouillon van kip of rund

olijfolie

court-bouillon

Zeevruchten :

2 kleine kreeften

200 g krabbenpoten

100 g wulken

100 g kreukels

200 g jumbo mosselen

4 jakobsschelpen

8 scampi’s of gamba’s

4 stukjes zeeduivel van 80 g

Versiering :

gehakte kervel

Begeleiding :

stokbrood

knoflookboter

De kreeftjes, krabbenpoten, wulken, kreukels en mosselen afzonderlijk in court-bouillon koken. De kreeften doormidden snijden. De jakobsmosselen en scampi’s of gamba’s afzonderlijk in olijfolie bakken. De stukjes zeeduivel stomen. De zeevruchten in een marmite schikken en de kokendhete vleesbouillon in het recipiÔnt gieten. Kruiden met peper en zout. Versieren met kervel. Opdienen met stokbrood en knoflookboter.

Een court-bouillon stelt men samen uit water, witte wijn, azijn, zout, laurierblad, peterselie, wortel, ui en citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content