Marmite van zeevruchten
Een verrukkelijke mengeling van zeevruchten gekookt in een court-bouillon. Neem er een stukje stokbrood met knoflookboter bij en geniet.
Nodig voor vier :
1 liter geklaarde bouillon van kip of rund
olijfolie
court-bouillon
Zeevruchten :
2 kleine kreeften
200 g krabbenpoten
100 g wulken
100 g kreukels
200 g jumbo mosselen
4 jakobsschelpen
8 scampi’s of gamba’s
4 stukjes zeeduivel van 80 g
Versiering :
gehakte kervel
Begeleiding :
stokbrood
knoflookboter
De kreeftjes, krabbenpoten, wulken, kreukels en mosselen afzonderlijk in court-bouillon koken. De kreeften doormidden snijden. De jakobsmosselen en scampi’s of gamba’s afzonderlijk in olijfolie bakken. De stukjes zeeduivel stomen. De zeevruchten in een marmite schikken en de kokendhete vleesbouillon in het recipiÔnt gieten. Kruiden met peper en zout. Versieren met kervel. Opdienen met stokbrood en knoflookboter.
Een court-bouillon stelt men samen uit water, witte wijn, azijn, zout, laurierblad, peterselie, wortel, ui en citroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier