Boterham met avocado, radijs, munt en kokosmayonaise

avocado en radijs
© Getty

Zo simpel, maar zo lekker: beleg eens je favoriete brood met avocado en radijs. Ideaal om dat restje kokosmayonaise op te maken.

Voor 2-4 sneetjes
  • 2-4 sneetjes brood
  • 4 el kokosmayonaise (recept hieronder)
  • snuifje zout (Maldon zeezout is het lekkerst)
  • enkele radijsjes in plakjes, eventueel omgeschept met wat citroensap en olijfolie
  • 1 avocado, in blokjes
  • munt- of basilicumscheuten
Voor de mayonaise
  • 80 g jong kokosvlees
  • 4 el kokosolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 el citroensap
  • snuifje zeezout en wat versgemalen peper
Bereiding

Voor de mayonaise: doe alle ingrediƫnten in een blender en zet deze aan tot het een gladde mayonaise is geworden. De mayonaise is goed voor 2-4 porties en blijft 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.

Voor de boterham: smeer de mayonaise op het brood en bestrooi met wat zeezout. Maak af met de radijs, avocado, cress en nog wat zout.

Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht, 11 euro)
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content