Boterham met avocado, radijs, munt en kokosmayonaise
17-03-2016, 13:23
Bijgewerkt op: 13-10-2023, 19:29
Zo simpel, maar zo lekker: beleg eens je favoriete brood met avocado en radijs. Ideaal om dat restje kokosmayonaise op te maken.
Voor 2-4 sneetjes
- 2-4 sneetjes brood
- 4 el kokosmayonaise (recept hieronder)
- snuifje zout (Maldon zeezout is het lekkerst)
- enkele radijsjes in plakjes, eventueel omgeschept met wat citroensap en olijfolie
- 1 avocado, in blokjes
- munt- of basilicumscheuten
Voor de mayonaise
- 80 g jong kokosvlees
- 4 el kokosolie
- 4 el olijfolie
- 2 tl dijonmosterd
- 1 el citroensap
- snuifje zeezout en wat versgemalen peper
Bereiding
Voor de mayonaise: doe alle ingrediënten in een blender en zet deze aan tot het een gladde mayonaise is geworden. De mayonaise is goed voor 2-4 porties en blijft 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.
Voor de boterham: smeer de mayonaise op het brood en bestrooi met wat zeezout. Maak af met de radijs, avocado, cress en nog wat zout.
Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht, 11 euro)
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier