Lolly’s van foie gras met appel en peperkoek

Een hapje waarmee je succes oogst. Leg een geconfijt appelstukje tussen twee plakjes foie gras, wentel door peperkoekkruimels en steek er een prikkertje door. Zo maak je een originele lolly.

Voor 4:

2 golden delicious-appels, 20g boter, 1 el suiker, 4 sneetjes peperkoek, 200g ‘mi-cuit’foie gras van eend

Bereidingswijze:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in dikke plakken. Smelt de boter en de suiker in een braadpan en konfijt de appels 10 minuten op zeer laag vuur. Draai de appels voorzichtig om en laat ze nog 10 minuten konfijten; ze mogen niet kleuren. Laat afkoelen.

Rooster de sneetjes peperkoek, laat afkoelen en mix fijn. Snij de foie gras in plakjes. Leg telkens een sneetje foie gras, een plak gekonfijte appel en nog een sneetje foie gras op elkaar. Snij het geheel in grote blokjes en wentel deze in de peperkoekkruimels. Steek een houten stokje in elke lolly en zet koel weg tot aan het gebruik. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content