Limoen- en chilipepersorbet met gebakken ananas en munt

limoen- en chilipepersorbet
© Getty
Voor 4 personen
  • 250 g blokjes ananas (vers of uit blik)
  • 50 g boter
  • 1 el honing
  • 50 g geschaafde amandelen
  • enkele takjes verse munt
  • 4 bollen limoensorbet
  • schilletjes van 1 onbespoten limoen
  • 2 rode chilipepers
  • suikersiroop
  • een scheutje wodka
Bereiding
  1. Snij het vlees van de chilipeper in reepjes en kook samen met de limoenzeste 5 minuten in suikersiroop. Verwijder de pepers en schilletjes met een schuimspaan en rol ze door de suiker. Laat 20 minuten drogen op keukenpapier.
  2. Droog de blokjes ananasvlees en laat op groot vuur in boter met honing bruinen. Bak de schilfers amandelen kort mee. Rijg de ananas en muntblaadjes aan vier spiesjes.
  3. Vul vier glazen met een bol limoen- en chilipepersorbet. Giet een scheutje wodka over de sorbet. Bestrooi met de versuikerde chilipeper en zeste en leg op ieder glas een spiesje ananas en munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content