Voor 4:
250 g blokjes vruchtvlees van ananas (vers of uit blik)
50 g boter
1 el honing
50 g geschaafde amandelen
enkele takjes verse munt
4 bollen limoensorbet
schilletjes van 1 onbespoten limoen
2 rode chilipepers
siroop van suiker en water
een scheutje wodka
Snij het vlees van de chilipeper in reepjes en kook samen met de limoenzeste 5 minuten in suikersiroop. Verwijder de pepers en schilletjes met een schuimspaan en rol ze door de suiker. Laat 20 minuten drogen op keukenpapier.
Droog de blokjes ananasvlees en laat op groot vuur in boter met honing bruinen. Bak de schilfers amandelen kort mee. Rijg de ananas en muntblaadjes aan vier spiesjes.
Vul vier glazen met een bol sorbet. Giet een scheutje wodka over de sorbet. Bestrooi met de versuikerde chilipeper en zeste en leg op ieder glas een spiesje ananas en munt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier