Lauwe aardappelsalade met gezouten spek, rivierkreeftjes en pittige citroenvinaigrette
10-06-2011, 13:55
Bijgewerkt op: 10-11-2023, 19:35
Je kunt de raketsla ook vervangen door waterkers en de rivierkreeftjes door grijze garnalen in deze lauwe aardappelsalade met pittige citroenvinaigrette.
Voor 4 personen
- 600 g krieltjes
- 4 sneetjes gezouten spek
- 100 g gezouten spekreepjes
- 150 g rivierkreeftenvlees
- 4 handvollen raketsla
- een kneepje citroensap
Voor de vinaigrette
- 2 tl grove mosterd
- geraspte schil en sap van 1/2 citroen
- 1 teen knoflook, geperst
- 6 el extra vergine olijfolie
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
- Schil de krieltjes en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik. Kook ze gaar in gezouten water. Bak intussen de sneetjes spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen tot een gladde emulsie. Bak ook de spekreepjes goudbruin.
- Giet de aardappelen af en wentel meteen in de vinaigrette. Meng met de spekreepjes, langoustines en raketsla.
- Verdeel de lauwe aardappelsalade over 4 borden en werk af met een kneepje citroensap, een draai van de pepermolen en het krokante spek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier