
Lauwe aardappelsalade met gezouten spek, rivierkreeftjes en pittige citroenvinaigrette
Voor 4:
Voor 4:
600 g krieltjes
4 sneetjes gezouten spek
100 g gezouten spekreepjes
150 g rivierkreeftenvlees
4 handvollen raketsla
een kneepje citroensap
Voor de vinaigrette:
2 tl grove mosterd
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
1 teen knoflook, geperst
6 el extra vergine olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout
Schil de krieltjes en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik. Kook ze gaar in gezouten water. Bak intussen de sneetjes spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen tot een gladde emulsie. Bak ook de spekreepjes goudbruin.
Giet de aardappelen af en wentel meteen in de vinaigrette. Meng met de spekreepjes, langoustines en raketsla. Verdeel over 4 borden en werk af met een kneepje citroensap, een draai van de pepermolen en het krokante spek.
Tip: vervang de raketsla door waterkers en de rivierkreeftjes door grijze garnalen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier