Lamskofta met pistache

2991893

Het geheim van een perfecte kofta zit in de kruiderij. Het vlees is mager en heeft een flinke snuif peper en zout en een stevige dosis kruiden en/of specerijen nodig. In deze versie zit ook een handjevol pistachenoten om ze een licht krokante bite te geven.

Het geheim van een perfecte kofta zit in de kruiderij. Het vlees is mager en heeft een flinke snuif peper en zout en een stevige dosis kruiden en/of specerijen nodig. In deze versie zit ook een handjevol pistachenoten om ze een licht krokante bite te geven.

Lamskofta met pistache
© Dan Lepard

Voor 4-6 personen

  • 500 g mager lams- of rundergehakt
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 150 g pistachenoten, grof gehakt
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl gemalen piment
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • olijfolie, om in te bakken

Bereiding

1. Meng het gehakt in een kom met de geraspte ui, pistachenoten, peterselie, pepertje en specerijen. Voeg een flinke snuif peper en zout toe, werk alles grondig met de hand door elkaar.

2. Draai flinke dessertlepels van het gehaktmengsel in kleine worstjes en knijp ze stevig in elkaar. Druk de zijkanten een beetje plat, zodat je een soort balkjes krijgt.

3. Zet een grillpan op het vuur tot hij flink heet is. Kwast de kofta’s in met een klein beetje olijfolie en bak ze in porties van 5 of 6 tegelijk, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Snijd er één doormidden om te controleren of hij gaar is.

Kofta’s worden soms in saus gegaard, of naturel van de grill of uit de koekenpan geserveerd.

Je kunt ze serveren met een portie tabouleh, een lepel knoflooksaus en platte broodjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content