Gazpacho van rode biet en aardbeien met zure room

Gazpacho van rode biet en aardbeien

Een gazpacho van rode biet wordt lekker fruitig met wat aardbeien en zure room. Deze koude soep staat in een mum van tijd op tafel als je een pakje voorgekookte rode biet gebruikt.

Voor 4 personen
Gazpacho
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 teentje look
  • 500 g gekookte rode biet
  • 100 g aardbeien
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el olie
  • 200 ml water of koude
  • groentebouillon
  • Peper en zout
Afwerking
  • 2 el zure room
  • 4 takjes dille
Bereiding
  1. Snij de sjalotten en de look fijn, en de biet in grove stukken. Haal de kroontjes van de aardbeien. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een soep.
  2. Zet een uur in de koelkast zodat je de gazpacho ijskoud kunt serveren. Schenk in een glaasje en werk af met zure room en dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content