Kopje ijsthee? 3 verfrissende recepten
Nu de warme dagen zich eindelijk aandienen is het seizoen van de ijsthee weer aangebroken. Drie bijzondere smaken voor wie zin heeft in een experiment.
1—Matcha-vlierbloesem
Deze knalgroene ijsthee is aards en fris: je mengt per glas een theelepel matchapoeder door het koude water en doet er een eetlepel vlierbloesemsiroop en wat citroensap bij. Serveer met ijs en munt.
2—Oolong-honing
Dieprode thee met een geroosterd smaakje. Brouw ’m warm met net-niet-kokend water en laat 6 minuten infuseren. Voeg er per glas 1 theelepel honing aan toe en laat afkoelen. Serveer met ijs en een partje sinaasappel.
3—Kamille-komkommer
Brouw een kamillethee met één zakje per glas. Doe er een theelepel honing per glas bij. Laat afkoelen. Serveer met ijs, een sliert komkommer (die maak je met de dunschiller) en een schijfje citroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier