Voor 4 personen
- 2 grote koolrabi’s
- 1 handvol waterkers
- 2 handenvol peterselieblaadjes
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 10 cl room
- 50 g yoghurt,
- 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat
- 1/2 tl geraspte citroenschil
- 16 sneden witbrood
- enkele blaadjes waterkers voor de afwerking
Bereiding
- Was de koolrabi’s en kook 10 minuten in een snelkookpan. Laat afkoelen, schil en snij in zestien plakjes van 1 cm dik.
- Spoel de kruiden en dep droog. Mix fijn met de room en de yoghurt. Breng op smaak met de nootmuskaat, de geraspte citroenschil, peper en zout.
- Steek rondjes van 8 à 10 cm diameter uit de koolrabi en het witbrood met behulp van een rondjessteker. Bouw de sandwiches op met de koolrabi, het brood en de kruidenroom.
- Steek een houten prikker in het midden, zodat de sandwiches niet uit elkaar vallen. Werk de koolrabisandwiches vlak voor het serveren af met blaadjes waterkers.