Voor 4 personen:
- 2 komkommers
- 1 rijpe avocado
- 2 tenen knoflook
- 1 tl grof zout
- 1 jalapeño
- 100 g zure room
- 2 el sherryazijn
- 1 pakje koriander
- 1 tomaat
- 2 lente-uitjes
- olijfolie
- sumac (facultatief)
- Tortillachips voor de afwerking
Bereiding
- Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Schil de avocado. Wrijf de knoflook fijn met het zout. Verwijder de zaadjes uit de peper. Pureer al deze ingrediënten en voeg de zure room, sherryazijn en koriander toe.
- Pureer nogmaals en voeg 1 à 2 dl water toe tot de gewenste consistentie bereikt is. Zet koel weg.
- Ontvel en ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-uitjes schuin in dunne ringen.
- Verdeel de soep over kommen en werk af met de tomatenblokjes, lente-uitjes, olijfolie en een snuifje sumac.
- Serveer met tortillachips en voeg vlak voor het opdienen eventueel enkele ijsblokjes toe.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier