Ingrediënten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 komkommers
  • 1 rijpe Hass-avocado (Hass-avocado's komen uit Israël en hebben een zwarte, knobbelige schil. Het vruchtvlees is bleker en romiger dan bij groene avocado's)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl grof zout
  • 1 jalapeño-peper
  • 100 g zure room
  • 2 el sherryazijn
  • 1 pakje koriander
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • extra vierge olijfolie
  • sumac (citroenachtige specerij, facultatief)
  • Afwerking: nachos

    Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Schil de avocado. Wrijf de knoflook fijn met het zout. Verwijder de zaadjes uit de peper. Pureer al deze ingrediënten en voeg de zure room, sherryazijn en koriander toe. Pureer nogmaals en voeg 1 à 2 dl water toe tot de gewenste consistentie bereikt is. Zet koel weg.

    Ontvel en ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-uitjes schuin in dunne ringen. Verdeel de soep over kommen en werk af met de tomatenblokjes, lente-uitjes, olijfolie en een snuifje sumac. Serveer met nachos en voeg vlak voor het opdienen eventueel enkele ijsblokjes toe.