Kokosmakronen met sinaasappel

Kokosmakronen zijn gewoon heel lekker. We hebben ze inmiddels zo vaak gemaakt dat er heel wat variaties zijn ontstaan. Deze versie doet door de combinatie van zoet en bitter wat denken aan Italiaanse amaretti. Voel je vrij om een scheutje sinaasappellikeur toe te voegen voor wat extra zoete sinaasappelsapsmaak.

Kokosmakronen zijn gewoon heel lekker. We hebben ze inmiddels zo vaak gemaakt dat er heel wat variaties zijn ontstaan. Deze versie doet door de combinatie van zoet en bitter wat denken aan Italiaanse amaretti. Voel je vrij om een scheutje sinaasappellikeur toe te voegen voor wat extra zoete sinaasappelsapsmaak.

Ingrediƫnten

Voor ongeveer 24 koekjes

  • 60 g rauwe macadamianoten
  • 60 g rauwe amandelen
  • 150 g geraspte kokos
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 el sinaasappelsap
  • 5 el ahornsiroop
  • 2 el kokosnectar
  • merg uit 1 vanillepeul, of 1 tl vanille-extract
  • snufje zeezout
  • snufje kaneel (als je wilt)
  • extra sinaasappelschil, als garnering

Bereiding

  1. Doe de macadamianoten en amandelen in een foodprocessor en zet aan tot de noten verpulverd zijn.
  2. Doe het geraspte kokos en zeezout erbij en zet aan tot alle ingrediƫnten fijngemalen en goed vermengd zijn. Roer de vloeistoffen erdoor, de sinaasappelschil, specerijen en zet de machine aan tot alles goed vermengd is.
  3. Schep met een kleine ijslepel bolletjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat sinaasappelschil. Zet 2 uur in de oven op de laagste temperatuur. Heb je een droogmachine? Schep dan de bolletjes op een droogmatje en laat 14-16 uur drogen op 45 graden.
Dit recept komt uit: Kokos, Meredith Baird (Becht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content