Koffietaart met mokkasaus
10-06-2011, 14:48
Bijgewerkt op: 04-09-2023, 13:48
Voor 4 personen
- 150 g zachte boter
- 175 g suiker
- 3 eieren
- 300 g zelfrijzende bloem
- 40 g maiszetmeel
- 2 eetlepels sterke koffie
- amandelschilfers
Voor de saus
- 2,5 dl melk
- 1 koffielepel vanillepuddingpoeder
- een flinke geut sterke koffie
Bereiding
- Maak de boter 1 à 2 minuten zacht in de microgolf. Meng de boter en de suiker en klop even op. Roer de eieren één voor één door de boter.
- Los het bindmiddel op in de koffie en roer ook dit papje door de boterroom. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop tot een glad deeg.
- Beboter een taartvorm, schep het deeg erin en zet de taart 15 minuten in een oven op 180°C.
- Bereid intussen de koffiesaus: breng de melk en de koffie aan de kook en bind met het puddingpoeder. Decoreer de taart met amandelschilfers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier