Kaasbrood

© Getty

Op Kreta wordt vaak een mengsel van verschillende kazen gebruikt. In kaasbrood zit ook dikwijls mizithra, een kaassoort die bij ons moeilijk te vinden is.

Voor 8 personen
  • 500 g bloem
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 1 kop water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 250 g feta
  • 1 ei
Bereiding
  1. Los in een grote kom de gist op in lauw water, voeg er 5 à 6 eetlepels olie bij en vervolgens de gezeefde bloem. Kneed tot een zacht deeg. Knijp de feta fijn en kneed de kaas door het deeg.
  2. Verdeel het deeg met de hand in cirkels of vierkanten op een geoliede bakplaat. Laat 30 minuten rijzen. Klop een ei los met 1 eetlepel olie en bestrijk daarmee het deeg. Bak het kaasbrood 30 minuten in de oven op 170°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content