Japanse noedelsoep
24-06-2018, 16:33
Bijgewerkt op: 02-02-2024, 11:14
Voor 4 personen
- 50 g kombu
- 400 g udonnoedels
- 20 g wortelen
- 2 g gember
- 1 pijpje lente-ui
Voor de bouillon
- 1/2 l water
- 2 eetlepels
- Japanse sojasaus
- 2 eetlepels mirin
Bereiding
- Breng water aan de kook. Laat het afkoelen tot lauwwarm en week daarin de kombu gedurende een uur.
- Breng opnieuw water aan de kook voor de noedels. Leg de noedels in het kokende water en laat ze 6 minuten koken.
- Warm voor de bouillon het water samen met de sojasaus en de mirin op in een steelpannetje. Breng tot aan het kookpunt en neem het pannetje dan van het vuur.
- Rasp de wortel en gember met een fijne rasp en voeg deze bij de bouillon.
- Spoel de noedels na het koken met koud water, laat ze uitlekken.Leg ze in een kom. Giet er de bouillon over met de kombu.
- Verdeel de Japanse noedelsoep over de kommetjes en werk af met fijngesneden lente-ui.
Uit: ‘West eats East’ van Marc Declercq, uitg. Lannoo.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier